Forza Italia

Την Εθνική Ιταλίας την υποστηρίζω συναισθηματικά. Με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζω την Ελλάδα καθότι ως πιτσιρίκι έζησα από κοντά (ζούσα στην Ιταλία) τη τρέλα με τη κατάκτηση του Mundial το 82 στην Ισπανία. Οι ποδοσφαιρικές της αρετές δεν με συγκινούν όπως της Βραζιλίας για παράδειγμα, αλλά έχουν ένα δικό τους τρόπο να επιβάλονται και κάθε 5-10 χρόνια να παρουσιάζουν μία ομάδα που μπορεί να σε εκπλήξει.

Στο Mundial του 94 με τον super Roberto Bagio κοντέψανε να πάρουν το τρόπαιο από τη τότε παντοδύναμη Βραζιλία. Το 2000 χάσανε στο τελικό ένα δικό τους παιχνίδι. Το 2002 στη Κορέα τους σφάξανε οι διαιτητές. Το 2004 αυτοκαταστράφηκαν - το συνηθίζουν πριν τη μεγάλη έκρηξη - και το 2006 κατέκτησαν το Mundial χωρίς κανένας να τους περιμένει.

Απέναντι στη Γαλλία απέδειξαν απλά ότι ποτέ δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις. Παραδοσιακά καταφέρνουν και εμφανίζουν ομάδες συμπαγείς. Διαθέτουν ίσως τη ποιοτικότερη μεσαία γραμμή χωρίς να διαθέτουν super star μιας και ο Pirlo, ο De Rossi και οι υπόλοιποι είναι πολύ καλοί παίκτες ομάδας.

Μπροστά ο Luca Toni είναι φόβητρο για όλους και μπορεί να μην έχει σκοράρει ακόμα αλλά η συμβολή του είναι καθοριστική. Στο τέρμα ο Bufon είναι εγγύηση και η άμυνα παρά τις απουσίες βρίσκει το τρόπο της.

Το ότι κατάφερε να παραμείνει στο τουρνουά και να περάσει στην επόμενη φάση τη καθιστά αυτομάτως ένα από τα φαβορί. Ομάδες με τη φανέλα της Ιταλίας δεν έχεις την πολυτέλεια να τις υποτιμήσεις και σίγουρα δεν τις θέλεις αντιπάλους σε νοκ άουτ αγώνες.

Σχόλια

Ο χρήστης bartvii είπε…
Καλά, να μην έβαζε ο Domenech τον Abidal να μαρκάρει τον Toni και θα το συζητούσαμε αλλιώς τώρα το ματσάκι...

Από την άλλη, αναρωτιέμαι:

Πώς θα καταφέρουν και αυτή τη φορά να αποκλειστούν οι Ισπανοί στους 8, από τη στιγμή που στην Ιταλία θα λείπουν τα δύο σημαντικότερα εργαλεία στη μεσαία γραμμή (Pirlo & Gattuso);
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Θα βρούνε σίγουρα το τροπο αυτοί. Άλλωστε αν σε κάτι είναι εφευρετικοί οι Ισπανοί είναι στους τρόπους αποκλεισμού, σε αντίθεση με τους φίλους σου τους Άγγλους που ξέρουν βασικά έναν... Τα πέναλτυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια