Δάσκαλε που δίδασκες...

Αποφάσισα να κάνω τη χάρη στο χαρούμενο φιλελεύθερο αγόρι του blog και να του εκφράσω ορισμένες παρατηρήσεις για τα μαθήματα του.

1.
Μάθημα προσεκτικής ανάγνωσης: Ο συγγραφέας άπαξ και δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί αφήνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κάνει αυθαίρετες ερμηνείες. Οπότε εγώ επιλέγω τη πιθανότητα να μην έχει σπίτι, να μην δουλεύει λίγο απλά να ελπίζει ότι κάποιος θα παράγει για λογαριασμό του.

2.
Μάθημα οικονομικών όρων: Χωρίς να θελήσω να διαλύσω την υπέροχη φούσκα σου να σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα. Πέντε φυτά δεν αρκούν για να ζήσει ένας άνθρωπος. Παράλληλα η φέτα απαιτεί κάτι που να μοιάζει με κατσίκα, κάποιον να την αρμέξει, κάποιον να παστεριώσει γενικά έχει μία κάποια διαδικασία. Αν νομίζεις ότι φυτρώνει στο βουνό συγνώμη αλλά θα σε απογοητεύσω.

Υπάρχει τέλος σημαντικός λόγος για τον οποίο εδώ και περίπου 10000 χρόνια ο κόσμος κάνει συναλλαγές με χρήματα και όχι με ανταλλαγές του στυλ 5 πορτοκάλια για 5 μήλα. Οπότε προτείνω απλά να περιμένετε στην ακτή μήπως ξεβράσει μπακαλιάρους.

3.
Μάθημα επιβίωσης στην εκτός Αθηνών Ελλάδα: Δεν διαφωνεί κανείς ότι οι νυν κάτοικοι της Ανάφης περνάνε μία χαρά. Αυτό που δεν τους ρώτησε κανένας είναι αν θα συνεχίσουν να περνάνε καλά όταν καταφτάσουν τα παιδιά με τις τσουγκράνες.

4.
Μάθημα ειρηνικής συνύπαρξης: Η παρουσία σας εκεί δεν είπε κανένας ότι θα είναι πολεμική. Αν τώρα αισθάνεσαι τη ανάγκη να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σας εν' όψη της απόβασης ελεύθερα. Και ο Μπους για εκδημοκρατισμό πήγε στο Ιράκ.

5.
Συνέχεια στο 1: Δεν είμαι εγώ αυτός που είπε ότι θα κάνω κολεκτίβα αλλά θα είναι ελιτίστικη και θα πάνε μέχρι 100. Αυθαίρετα επίσης θα υποθέσω ότι θα είναι μικτός πληθυσμός, γυναίκες και άνδρες και όχι μόνο 100 αγόρια γιατί εκτιμώ ότι οι ντόπιοι μάλλον θα νομίζουν ότι χάσατε το δρόμο για τη Τήλο.

6.
Μάθημα κινηματογράφου: Η ταινία είναι χάλια και συμφώνησε μαζί μου το πλήθος που ΔΕΝ συνέρευσε στους κινηματογράφους να θαυμάσει αυτό το αριστούργημα. Η επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος της κολεκτίβας δεν με αφορά. Απλά η ιδέα μου φάνηκε γνωστή.

7.
Μάθημα επιχειρηματικότητας: Προφανώς όταν βλέπεις ένα ξερόβραχο στη μέση του Αιγαίου η πρώτη σου σκέψη είναι θα φτιάξω μία κολεκτίβα και θα ζούμε από τη γη. Η δικιά μου είναι ότι μάλλον το μέρος δεν είναι κατάλληλο. Επίσης δεν ξέρω αν έχει αρκούδες η Ανάφη, αλλά μπορείς μιας και θα πας μέχρι εκεί να ιδρύσεις και ένα φορέα για τη προστασία της αρκούδας της Ανάφης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια