Το ξεπούλημα του ΟΤΕ (sic)

Το ψέμα όπως μας έμαθαν στο σχολείο έχει κοντά ποδάρια. Βέβαια στο σχολείο δεν προαλείφεσαι για πολιτικός οπότε δεν σου αποκαλύπτουν τη πλήρη αλήθεια. Η πικρή αυτή αλήθεια είναι πως αν λες μια ωραία και εύηχη αλήθεια μπορείς πίσω της να κρύψεις υπέροχα ψέματα για να διευκολυνθεί το άλλο hobby της πολιτικής η δημαγωγία.

Προς χάριν παραδείγματος θα χρησιμοποιήσουμε τη πρόσφατη θέση του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστών του ΟΤΕ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παραχωρεί το management του ΟΤΕ έναντι του 1/5 των ετησίων κερδών του. Σε αυτή τη πρόταση έχουμε μία αλήθεια και πάρα πολλά ψέματα.

Η αλήθεια: Όντως το τίμημα της μεταβίβασης είναι το 1/5 των ετησίων κερδών του ΟΤΕ

Τα ψέματα;;;;

1. Μεταβίβαση management σημαίνει μεταβιβάζω το δικαίωμα της άσκησης της διοίκησης ενδιάμεσα από Γενικές Συνελεύσεις. Το ελληνικό δημόσιο διατηρεί τα ποσοστά του στον ΟΤΕ άρα διατηρεί και τα κέρδη που θα αποφέρει ο οργανισμός υπό το γερμανικό management. Άρα το πρώτο ψέμα είναι το ότι το Ελληνικό δημόσιο θα χάσει το μερίδιο του από τα κέρδη του ΟΤΕ.

2. Η Ελλάδα έβαλε τον κατά τα άλλα αντιπαθή Βγενόπουλο μεσάζοντα και ξεπούλησε τον ΟΤΕ. Εκτός και αν όλοι σε αυτή τη χώρα έχουν πάθει αμνησία η MIG δεν αγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο και πούλησε στη Deutche Telekom. Η MIG αγόρασε από τις μετοχές του οργανισμού που διακινούνται στο χρηματιστήριο και εν συνεχεία τις πούλησε "πακέτο". Το Ελληνικό δημόσιο τι έπρεπε ακριβώς να κάνει; Να απαγορέψει τις ελεύθερες συναλλαγές στο χρηματιστήριο μεταξύ ιδιωτών; Συγνώμη κύριοι αλλά δεν έχουμε soviet στη χώρα.

3. Παραχωρούμε τον Εθνικό οργανισμό και το κάνουμε θυγατρική κλπ κλπ κλπ... Το Ελληνικό κράτος διατηρεί τα ποσοστά του στον ΟΤΕ. Παράλληλα διατηρεί και τα δικαιώματα στη πρωτογενή υποδομή. Παράλληλα υπάρχει η ανεξάρτητη αρχή τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) η οποία διασφαλίζει τους όρους και τις προδιαγραφές. Άρα; Το Ελληνικό κράτος δεν χάνει τα κεκτημένα του.

Σίγουρα όποιος ψάξει μπορεί να βρει και άλλα μαργαριτάρια. Όμως η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Το να πιστεύει κανείς σε νέους κρατισμούς εν έτη 2008 δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιεί ψευδή επιχειρήματα και να αποκρύπτει την αλήθεια για να πείσει τη κοινή γνώμη....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια